..... “Wahai Tuhanku, ilhamkan daku supaya tetap mensyukuri akan nikmatMu yang engkau kurniakannya kepadaku dan kepada dua ibubapaku, dan supaya aku tetap mengerjakan amal soleh yang Engkau redhai; dan jadikanlah sifat-sifat kebaikan meresap masuk kedalam jiwa zuriat keturunanku. Sesungguhnya aku bertaubat kepadaMu, dan sesungguhny...a aku dari orang-orang Islam (yang tunduk patuh kepadaMu)” (Al-Ahqaf 46:15)

Tuesday, August 24, 2010

Arina Ashar

Salam...

Hari ini genaplah 5 tahun usia Arina...


Nak celebrate camne yaa???... tak pelah nanti balik sekolah umi beli kan kek... nak beli hadiah apa ya???... tak de idea... haaa... kita buat popia kegemaran ina... mesti Ina suka kan?


Ada surprise untuk Ina... tunggu ya sayang...


Hah... sekarang Ina dah besar... Ina dah tak leh jadi bos lagi dah... sebab kat rumah kita ada bos baru sekarang... hikhikhik... bos kecik... pengganti Ina... sape lagi kalau bukan Amzar...

Last year sambut birthday Ina kat rumah Mama Oman... tapi tahun ni buat kat rumah kita jelah yaa...sebab kebetulan tarikh kali ni tak de cuti... tak pe ... buta kat rumah jer pun tak pe... tak de masalah...

Doa umi semoga anak manja umi ni menjadi anak yang baik... anak yang soleh... anak yang taat kepada ibu bapanya... anak yang taat kepada agamanya... dan segala-galanya yang baik-baik belaka... tamaknya umi diaaaaa....umi sayang sangat kat Arina muchuk umiiii.... you're my angle sayang...

Salam sayang yang teramat sayang from umi & papa & kakak & engoh & amzar...


 Okay... kek dah belii... ni dia kek Ina...

Ina seronok sangat dapat kek sampai lupa nak tanya hadiah... nasib baik...sebab umi tak beli lagi hadiah untuk Ina.. hihihi...



birthday girl with her cake...

Dpat kek pun seronok bukan main lagi... walaupun kek kecik jer...

Misi umi seterusnya... cari hadiah untuk ina.... love ina... manja musyuk umi...




Thursday, August 12, 2010

Nota-nota lower six

Chapter 1 : Physical quantities and unit

Chapter 1 : Vector

Chapter 1 : Errors

Chapter 2 : Rectilinear motion

Chapter 2 : Projectile

Chapter 5 : Circular Motion

Formula list for form six

Sunday, August 8, 2010

Video yang sangat touching...

Hayatilah bersama-sama...

cuba tekan link yang kat bawah ni... mesti sayu...

Adik tanya je ibu... by Azizul Amri

Updating...

Hmmmm... dah lama blog ni terabai... sebabnya tuannya takde mase... sibuk sangat dengan pelbagai dateline... macam lah kerja wartawan...

Cuma hari ni jer agak free... kerja sume dah selesai... tinggal lagi kerja nak buat bahan baru for my beloved students... tapi yang tu tunggulah dulu... nak meluangkan masa untuk menulis sattt...

Huh... Pesta Bola Jaring Milo - USM dah settled... hari anugerah cemerlang dah selesai... headcount utk JPN pun dah selesai... cuma yg belum selesainyaaa.... sessi menanda PEKA... tak start langsung pun lagi... tapi tak pe... nanti kita sart... dalam minggu nih jugak...

Isu pertama yang nak disharekan kat sini...
Isu bekas kacang... adusss... tak tau lah sapa yg minat sangat ngan bekas cute kaler pink tu... macam lah tak pernah jumpa... sapelah agaknya yg mengkidnapkan bekas2 itu... susahnyalah... nak kena ganti yang baru...

Tahun ni dapat anugerah untuk 100%... matilah kalu gini... tahun depan kena maintain... agak2 budak2 tahun ni leh dapat tak 100% lagi???... hmmm sendiri mau ingatlah... kelas tambahan mesti sentiasa berjalan kalu tak... tak dptlah 100% tu...
orang kata kalu tak dipecahkan ruyung manakan dapat sagunya kannn???.. But I know that batch tahun ini akan dapat result yang lebih elok berbanding tahun lepas...

Isu kedua???... hah... ramadhan dah near the corner... semoga kita semua masih lagi sempat utk beribadat kepada yang maha Esa... Cubalah kita beramal sebaik mungkin... jaga sembahyang... azamku semoga terawikh kali ini cukup... tahun lepas tak cukup... maklumlah bila ada anak2 kecik nih... ada jugak yg terlepas... disebabkan asyik dok melayan karenah diorang... tahun nih anak2 dah besar dah... jangan jadikan anak sebagai alasan untuk beribadat!.... heheh... ingatan untuk diri sendiri...

Harapanku semoga hari raya nanti seluruh ahli keluarga dapat berkumpul serentak... dah lama kami sekeluarga tidak berkumpul serentak... sentiasa tak cukup korum...
aku berharap sangat tahun ni semua dapat berkumpul... beraya bersama2 mak... yelah... sementara mak masih ada... tahun depan tak tahu lagi siapa pulak yang akan dipanggil Nya... sedih lah pulak...

Oklah nanti kita gebang lagi...

Tuesday, August 3, 2010

Nota Circular Motion

Kepada yang berkenaan ... sila download nota anda ... make sure masa kelas teacher you all dah bersedia dengan nota2 ituuu...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ulangtahun kami...

Daisypath Anniversary tickers

Aiman Afiqah Ashar

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Aiman Afif Ashar

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Aiman Arina Ashar

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Aiman Amzar Adha Ashar

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Aiman Anis Aimy Ashar

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Pages