..... “Wahai Tuhanku, ilhamkan daku supaya tetap mensyukuri akan nikmatMu yang engkau kurniakannya kepadaku dan kepada dua ibubapaku, dan supaya aku tetap mengerjakan amal soleh yang Engkau redhai; dan jadikanlah sifat-sifat kebaikan meresap masuk kedalam jiwa zuriat keturunanku. Sesungguhnya aku bertaubat kepadaMu, dan sesungguhny...a aku dari orang-orang Islam (yang tunduk patuh kepadaMu)” (Al-Ahqaf 46:15)

Thursday, July 28, 2011

Majlis Perpisahan KU...

Friday, July 22, 2011

Sayonara...

A very sad story to tell...

Dalam happy ada jugak sedihnya... macam2 perasaan ada... terharu... blurr pun ada gak!

Apa pun tengs! sangat2 kat all my students yang buat majlis perpisahan tanpa dipinta @ disuruh oleh ckgu2 lain... they do it on their own effort... memang ada majlis yang dibuat oleh SDS... tapi majlis yg dibuat oleh students ni terasa terharu dibuatnya...

Tak sangka plak leh dapat banyak hadiah... and ada kek lagi... terasa diri ini dihargai... tengs and luv you all... 5s1 & 5s3...

Diri masih blurr berada di sekolah baru... anyway... bila lihat kek ni... rasa cam happy jer...




Nanti lah bila ada masa... nak buat video on hari2 terakhir di SMKP...

Wednesday, July 6, 2011

Pertukaran guru tingkatan 6

Entry kali ini berkaitan pengalaman ku memohon untuk berpindah from Kedah ke Kelantan.

Apa yang menjadi masalahnya... perpindahan guru form six kena buat secara manual... tak leh nak online cam orang lain... kes kami sama macam guru cemerlang ataupun guru2 kanan @ penolong kanan.

1. First step... download borang through e-tukar.
2. Lengkapkan borang dan fotostate segala surat menyurat yang diperlukan (ada dinyatakan dalam borang tu).
3. Jumpa bos @ tuan pengetua - mintak tandatangan dan sokongan.
4. Hantar by hand kepada pegawai form six kat JPN.
5. Sebelum tu survey siap-siap kekosongan jawatan kat negeri yang dipohon. Pi jumpa pegawai kat bahagian perjawatan dan kenaikan pangkat di JPN negeri yang dipohon. cuba tanya depa tentang kekosongan jawatan yang dipohon tu kat mana2 sekolah yang ada.
6. Pegawai form six tersebut akan submit borang ke Putrajaya . Bahagian perjawatan dan kenaikan pangkat akan proses borang tu then borang tu akan dihantar ke bahagia perjawatan dan kenaikan pangkat negeri yang dipohon.
7. Pegawai tersebut akan submit kepada pegawai form six negeri yang dipohon untuk keputusan penempatan.
8. Selepas diproses borang tu sekali lagi akan di hantar ke Putrajaya... masih bahagian perjawatan dan kenaikan pangkat... surat keluusan akan dikeluarkan dan akan di submit kepada tuan KPM untuk ditanda tangan.
9. Then baru lah surat tu akan dihantar semula kepada pemohon....

Begitulah kira2nya... prosedur yang terpaksa kami lalui...
Sekarang ni kami masih menunggu surat keputusan tersebut... secara lisannya permohonan kami telah diluluskan tetapi segala formal details tentang tarikh dan nama sekolah kenalah tunggu surat sampai... bila lah nak sampai surat nih...

Semoga dipermudahkan Allah... amin...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ulangtahun kami...

Daisypath Anniversary tickers

Aiman Afiqah Ashar

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Aiman Afif Ashar

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Aiman Arina Ashar

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Aiman Amzar Adha Ashar

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Aiman Anis Aimy Ashar

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Pages